MAP RECEIVER OF FRITS SCHLEGEL ARCHITECTURE PRIZE

Delighted to have been one of the three recipients of the Frits Schlegel Architecture Prize. Below, the jury’s arguments (in Danish):

Bestyrelsen motivation – Arkitekt Frits Schlegel og Hustru Fritze Schlegel F. Graaes Legat, 2013 Årets legatmodtagere spænder tilsammen over hele det faglige spekter fra design og bygningsværk til strategisk planlægning og research – ja, sågar helt ud i ekstremerne, til arkitektur i det ydre rum, bogstaveligt talt. Tilsammen demonstrerer de et nyt vækstlag af talent styret af lysten til eksperimentel nyskabelse og samfundsmæssigt engagement.

DAVID GARCIA er født i Barcelona og er uddannet arkitekt fra The Bartlett School of Architecture i London, ligesom han har en kandidatgrad i kunst og teori fra universitetet i Barcelona. Han driver i dag sin egen tegnestue med base i København, MAP (Manual of Architectural Possibilities) Architects. Et eksperimenterende studio, der arbejder internationalt med projekter i ekstreme miljøer i samarbejde med forskere og videnskabelig ekspertise på verdensplan. Udover at drive MAP Architects arbejder David Garcia sammen med en bred vifte af tegnestuer som specialist og har undervist på Kunstakademiets Arkitektskole i København og underviser nu på The Bartlett School of Architecture i London, og LTH Lund. Hvis verdenen var i balance, var der ikke noget behov for størrelser som MAP Architects – men det er den som bekendt ikke, tværtimod. David Garcia og hans lille tegnestue samarbejder med både UNESCO’s særlige advisory board for internationale oversvømmelser og stormfloder og med NASA, hvor hans undersøgelser af lette konstruktioner tilpasset barske klimaforhold i de arktiske egne bidrager til mulighederne for bosætninger i det ydre rum. MAP’s metode sigter mod at vende umiddelbare farer til innovative fordele. Metoden skal forberede os til en ikke så fjern fremtid, hvor selve vores eksistens, som vi kender den, afhænger af vores evne til at skabe fornyende bo-former og arkitektur. Alt sammen drevet ud fra devisen, at det, der eksisterer, kun er en lille del af, hvad der er muligt. Davids dedikation til design er drevet ud fra dette princip. Trods det at David Carcia’s opfinder-værksted står som en absolut nødvendighed, er kontorets eksistens baseret på fondsmidler, forelæsningsrækker, undervisning og salg af kontorets egen publikation, Manual of Architectural Possibilities, der er udkommet siden 2009 – alt sammen båret af en række af frivillige arkitektstuderende fra hele verden, der deler Davids udsyn. Fondsbestyrelsens udpegning af David Garcia til at modtage Frits og Fritze Schlegels Legat skal ses som en påskønnelse såvel som dyb respekt for en unik indsats, der uden tvivl vil komme til at sætte sit præg på fremtidens arkitektur og vores måde at (over)leve på.